Marokko, een koninkrijk van diversiteit

Of je nu wil verdwalen in weelderige paleizen en drukke markten of liever flaneert bij zonsondergang op een prachtig strand, Marokko heeft het werkelijk allemaal. Met Marrakech,een bruisende stad in het binnenland en Agadir, één van de mooiste badplaatsen aan de Atlantische kust, is het moeilijk kiezen waar je heen wilt in Marokko, zeker als je weet dat het er het hele jaar door aangenaam warm is. Hieronder doen we de gezelligste plekjes van Marokko uit de doeken.

Het flamboyante Marrakech

Marrakech is een betoverende smeltkroes waar de tradities van Arabieren, berbers en bedoeïen samenkomen. Deze belangrijke stad gaf het koninkrijk Marokko zijn naam en is als kloppend hart van het land in enkele jaren uitgegroeid tot een absolute topbestemming voor onvergetelijke vakanties in een legendarische omgeving.

Het Djemaa el Fna-plein, het grootste plein van Noord-Afrika, is zeker een bezoekje waard. Je kan er slangenbezweerders, kruidendokters en verhalenvertellers vinden en in de nabije soeks kan je kleurrijke tapijten, sierlijke lantaarns en andere souvenirtjes kopen.

Wie de gezellige drukte van de stad even wil ontvluchten, kan in de Majorelle-tuin wegdromen tussen de klaterende fonteintjes, witte duifjes en oude cactussen. Kortom, wie kennismaakt met deze onweerstaanbare stad valt van de ene verbazing in de andere.

Agadir, zuiver genieten!

Met een schitterend breed zandstrand en 360 dagen zon per jaar beschikt Agadir ongetwijfeld over de juiste elementen voor een heerlijke zon-zee-strandvakantie. Beeld je in dat je geniet van een traditionele muntthee met een wondermooi uitzicht over de baai en de Atlantische Oceaan, met een heerlijk warm zonnetje dat bijna altijd aan de hemel staat. In Agadir hoef je het niet in te beelden, daar is het een dagelijkse realiteit.

Maar er is nog meer dan dat! Ben je een sportfanaat? Dan kom je in Agadir ook zeker aan je trekken. Zo is het er mogelijk om te windsurfen op de Atlantische Oceaan, te golfen op één van de  prachtig aangelegde golfbanen of te mountainbiken in het verrassende achterland aan de voet van het Midden-Atlas gebergte.

Agadir is ook een prima uitvalsbasis voor de cultuurliefhebber. Zo kan je in Agadir een uitstap maken naar de kasbahs, de forten of naar de woestijn, die voor heel wat Hollywoodfilms als decor heeft gediend. Vanuit Agadir kan je ook daguistapjes maken naar de sprookjesstad Marrakech, Taroudant met zijn pittoreske medina of naar Tiout, waar er een indrukwekkende oase ligt.

Rondreizen

Voor wie niet kan kiezen, biedt Neckermann ook rondreizen aan. Dat is de ideale manier om op een korte tijd te ontdekken wat Marokko allemaal in petto heeft. Zo is er de rondreis ‘Keizerlijke Steden’, waarmee je op acht dagen de prachtige steden van dit fascinerende land ontdekt per autocar, mét Nederlandstalige begeleiding. Als je dan eenmaal je keuze gemaakt hebt, kan je die rondreis nog combineren met een aansluitend verblijf in Agadir, Marrakech of Essaouira.

Op de site van Neckermann vind je brede waaier aan hotels en een groot aantal directe vluchten naar Marokko. Bovendien biedt Neckermann je de mogelijkheid om excursies te boeken, ter plaatse of al in België. De uitgelezen touroperator om dit prachtige land te ontdekken dus.