Vrouw leent een baby, vervalst geboorteakte en DNA-test uit wraak voor one-night stand

Na een dronken one-night stand, kon Charmaine Wilson haar geliefde Liam Griffiths niet zomaar laten gaan en dus leende ze een kind van een vriend en deed ze alsof het hun baby was.

Wilson werd schuldig bevonden voor het vervalsen van een DNA-test en de geboorteakte waarmee ze de 31-jarige Griffiths overtuigde dat het hun zoon was.

Wilson en Griffiths ontmoetten elkaar voor het eerst in een bar in 2012 waarna ze de nacht met elkaar doorbrachten. Griffiths verdween echter met de noorderzon en liet niets meer van zich horen. Wilson besloot om hem via social media lasting te vallen en hem onophoudelijk te bellen, waarna Griffiths alle contact verbrak.

In December 2013 stond Wilson plots in het ziekenhuis met een kind in haar armen toen Griffiths zijn stervende grootvader bezocht. Ze had het kind geleend van een vriend. Na enkele dagen liet ze Griffiths de vervalste DNA-test en geboorteakte zien.

Griffiths trapte in de list en veranderde zijn levensstijl. De nieuwe vader kocht een veiligere auto en maakte plannen om een huis te bouwen, maar uiteindelijk kwam de waarheid boven water. In mei 2013 postte Griffiths een foto van zichzelf op Facebook met zijn zoon.

Even later werd hij gecontacteerd door een echt familielid van de peuter die hem vertelde dat het kind nooit de zoon van Griffiths kon zijn.

“Ik was er kapot van. Ik dacht dat ik een zoon had met wie ik al een hechte band had gesmeed en nu voel ik me alsof ik mijn kind verloren ben.”

Wilson verklaarde aan de politie dat ze nooit gewild had dat het bedrog zo lang zou duren. “Het was een leugen die uit de hand liep en ik wist niet hoe ik het moest stoppen.”