Zesjarig meisje vertelt filmklassiekers op eigenzinnige wijze

Lily Tells bewijst dat als het verhaal klopt, taal zelden in de weg staat om een connectie met het publiek te maken. In de YouTube-serie worden beroemde films verteld en bekeken door de ogen van een zesjarige. Zelden verliest een film iets van zijn waarde wanneer een zesjarige er op zijn eigenzinnige wijze naar kijkt.

“Ik denk dat het belangrijk is dat ze praat over films die iedereen kent,” zegt Vincent Ethier oprichter van het YouTubekanaal. “Ik denk dat mensen zich aangetrokken voelen tot de gemeenschappelijke referenties van de populaire cultuur. Het is het ding dat maakt dat ze klikken op de link. Daarna worden ze verrast door de kloof tussen wat wij, volwassenen, zien en wat een 6-jarige denkt dat het ziet.”

Het idee voor de serie kwam door de animatiefilm van Ethier in 2001 waarin een zesjarig meisje haar versie van het verhaal van een beroemde Frans-Canadese film vertelt. De kortfilm werd vertoond op het filmfestival van Montreal waar zijn jeugdvriend de film ook zag en van de film een reeks wilde maken.

Ondertussen is de reeks erg populair. “De films die we kozen, zijn geen kinderfilms. Er zitten horrorfilms tussen en drama’s. De naïeve blik van Lily dwingt de kijker om serieuze zaken in perspectief te zetten. Ze herontdekken honderden klassiekers.”