Vrouw krijgt 250.000 dollar voor bakkerij die vernield werd tijdens rellen in Ferguson

Natalie Dubose werd slachtoffer van de rellen in Ferguson, maar de vrouw huilt niet meer dankzij een inzamelactie. In juni richtte de 32-jarige Dubose haar eigen bedrijf op maar toen de situatie in Ferguson ontspoorde, werd haar droom letterlijk aan diggelen geslagen.

De vrouw besloot om te proberen om 20.000 dollar op te halen zodat ze Natalie’s Cakes, haar winkel, kon repareren. Natalie had nooit kunnen vermoeden dat ze tien keer meer zou krijgen dan de 20.000 waar ze om vroeg. Ze haalde namelijk 250.000 dollar op waarmee ze Natalie’s Cakes weer volledig kan opbouwen en nog veel meer.

“Het was overweldigend. Ik ben erg dankbaar. Dankbaar is het enige woord dat ik kan verzinnen om dit moment te beschrijven.”

De steun is grotendeels te wijten aan het hartverscheurende beeld van een huilende Natalie toen haar bakkerij verwoest werd door de rellen in de stad. De foto werd massaal gedeeld op social media en raakte vele mensen.

De bakkerij van Dubose ligt op een paar blokken van het Ferguson Police Department dat zwaar onder vuur kwam te liggen toen de grand jury op 24 november besloot om Officer Darren Wilson niet aan te klagen.

Dubose wil de aandacht van de social media niet alleen op zichzelf vestigen. Ze vraagt om aandacht voor haar collega’s die wellicht ook getroffen zijn door de rellen in de stad en financiële hulp nodig hebben.