Game of Thrones: A Telltale Game Series is net zo opwindend als de tv-reeks

“Cersei keek los door mijn trucs alsof ze mijn gedachten las als een boek.” Dat is wat de reviewer van Mashable schreef over Game of Thrones: A Telltale Game Series. Het nieuwe spel gebaseerd op de immens populaire reeks van HBO zet de speler voor een enorme uitdaging, want: “If you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground.” Die zin heeft Telltale goed in de oren geknoopt, want ze zijn erin geslaagd om de geest van Game of Thrones in het spel te krijgen.

Game of Thrones: A Telltale Game Series is een episodisch avontuur in het land van Westeros. Het spel werd ondersteund door HBO waardoor je exacte kopieën van de beroemde personages uit de tv-serie tegen het lijf zult lopen in het spel. De strijd om de IJzeren Troon zorgt voor instabiliteit in de Zeven Koninkrijken en zet een gewaardeerde familie in rep en roer. Jij begeleidt de familie van Huis Forrester en je moet ze helpen te overleven.

cersei

Hoewel je zou denken dat de personages van een kleine familie niet dezelfde diepgang hebben als de personages uit de boeken, merk je al snel dat ze net zo genuanceerd en uitgewerkt zijn als onze geliefde personages uit de reeks.

Het spel is een point&click adventure waar de dialogen van het grootste belang zijn zoals we van Telltale (The Walking Dead en The Wolf Among Us) gewoon zijn. De echte spanning komt niet voort uit de gevechten of het bewegen maar uit de interactie met de andere personages. In de meeste gesprekken zal je de mogelijkheid krijgen om drie verschillende opties te kiezen (en een vierde optie in de vorm van zwijgen). Elke keuze die je maakt, zal onthouden worden door de personages waarmee je praat. Soms zal het spel je vertellen dat je een belangrijke beslissing hebt gemaakt, die rechtstreeks een gevolg hebben op de manier waarop het verhaal zich zal ontplooien.

En net als in het echte leven kom je pas veel later te weten wat de gevolgen van jouw keuzes zijn. Het spel zorgt er ook voor dat er geen echte juiste keuze is, want Telltale creëerde een sfeer van gevaar in Game of Thrones, waar de juiste keuze zelden bestaat. Meestal zal je gewoon kiezen voor de beste optie op korte termijn, maar aan het einde van elk hoofdstuk zal je zien wat het gevolg van jouw keuze was op de lange termijn.

Niet alleen fans van Game of Thrones, maar ook fans van Telltale zullen van deze game kunnen genieten. Het is de ideale manier om jezelf eens onder te dompelen in de wereld van Westeros.

De eerste aflevering van het spel komt vandaag uit op PC, Mac en PlayStation 4. Woensdag kunnen mensen met de Xbox One en 360 ook aan de slag. De mobiele versie voor iOS komt donderdag en de versie voor Android volgt later deze maand.