Deze piepkleine dinosaurus zou je huisdier kunnen zijn

In Zuid-Korea hebben wetenschappers de volledige overblijfselen van een kleine dinosaurus ontdekt. Het dier moet ongeveer 30 centimeter groot zijn geweest toen het nog leefde.

“Op basis van de gegevens die we nu hebben, lijkt de dinosaurus op iets wat dichtbij een Microraptor moet zijn of een ander roofvogelgeslacht,” zei Lim Jong-deock, hoofdconservator van het National Research Institute of Cultural Heritage. “In dit stadium kunnen we niet met zekerheid zeggen of het om een nieuw type dinosaurus gaat dat niet bekend is in de academische wereld.”

De kleine dino behoort tot de familie van de vleesetende dinosaurussen waar ook de Tyrannosaurus Rex toe behoort. Dat betekent dat het scherpe tanden en klauwen had, maar wel een heel stuk kleiner. En als het inderdaad om een Microraptor gaat, dan had het beestje ook vier vleugels.

De dinosaurus leefde tijdens het Krijt. “De manier waarop deze dinosaurus is gefossiliseerd is uniek want hij werd ontdekt met zijn wervels nog verbonden aan zijn ribben,” verklaart het instituut aan de Korea Times.

Mogelijk zitten er nog andere versteende dinosaurus in de rots bij de site waar dit exemplaar is gevonden. Welke soort de dinosaurus ook blijkt te zijn, het is het eerste complete skelet dat werd gevonden in Zuid-Korea en het dier hoort bij de kleinste fossielen van dinosaurussen in het land.

“Het is moeilijk voor een kleine dinosaurus om volledig gefossiliseerd te worden. Dergelijke fossielen zijn dus zeer zeldzaam. We moeten meer onderzoek doen en bekijken of de fossiel gerelateerd is aan de Minisauripus, wiens voetafdrukken warden ontdekt in de zuidelijke gebieden van Gyeongsangnam-do.”