“Ik scoor niet meer omdat mijn moeder me behekst heeft”

Emmanuel Adebayor, de flamboyante spits van Tottenham Hotspur, heeft een vreemde verklaring voor de aanhoudende scoringsproblemen. De spits wist dit seizoen nog maar twee keer het net te vinden en dat is volgens hem te wijten aan zijn moeder die hem behekst heeft.

De moeder van de miljonair is met een gebroken hart achtergelaten nadat haar zoon besloot om de familiebanden door te snijden. Ze moet haar geld nu halen uit de verkoop van tomaten in Togo waarmee ze amper 2 euro per dag verdient.

De 30-jarige ster, die 170.000 pond per week verdient, beschuldigde zijn familie van het uitvoeren van ‘juju’ op hem. Juju is een term die verwijst naar een soort van hekserij in West-Afrika. Maar de familie ontkent dat en verdedigt zich door te stellen dat Adebayor gehersenspoeld werd door islamitische spirituele genezers die hem vertelden dat zijn zwakke prestaties op het voetbalveld komen door zwarte magie.

Adebayor scoorde 14 doelpunten in 25 wedstrijden voor Tottenham vorig seizoen, maar wist dit seizoen in 12 wedstrijden nog maar twee keer tot scoren te komen.

De christelijke voetballer ontkende dat hij zijn moeder heeft mishandeld en zei dat de familie met behulp van adviseurs hem behekste met zwarte magie. “Ik ben geen dominee, dus ik kan niet zeggen dat het een heks was, maar ik heb mijn moeder nooit uit mijn huis gegooid. Ze is zelf vertrokken. Ze moeten stoppen met praten en ze moeten stoppen met juju op mij te gebruiken. Ik wil met rust gelaten worden,” zei Adebayor aan een radiozender.

19_01D_ADEBAYOR TABLE

Hij beschuldigde daarna zijn familieleden ervan dat ze al aan het beramen waren wat ze met zijn rijkdom zouden doen wanneer hij overlijdt. “Ze hebben alles gedeeld met mij. Mijn huizen, mijn auto’s. Ze verdeelden de auto’s onderling alsof ik al gestorven was.”

De familie van de Togolees heeft ook kunnen reageren. Zijn zus Maggie beweerde dat de voetballer weigerde zijn familie financieel te steunen en ze zegt ook dat hij weigerde om met zijn familie te communiceren. Adebayor reageerde furieus op die aantijgingen en stelde dat hij niet de enige is die verantwoordelijk is voor zijn moeder. “Wij zijn met zeven… waarom kan de rest niet helpen? Ze moeten maar gaan werken, net als ik.”

Adebayor speelde voor een aantal van ’s werelds grootste clubs zoals Manchester City, Arsenal en Real Madrid. De voetballer heeft dat eigenlijk te danken aan zijn moeder die hem naar de kerk nam toen bleek dat hij niet kon lopen tot hij vier jaar oud was. Een week later kon Emmanuel lopen en was hij in staat om zijn voetbaltalent te ontwikkelen.