Gamerecensent maakt komaf met internettrolls door hun moeders te contacteren

Een gamerecensent uit Australië is ziek en moe van jonge jongens die haar trollen en bedreigen met verkrachting dus ze deed wat elke zichzelf respecterende volwassene zou doen, ze vertelde het aan hun ouders.

De 21-jarige journaliste Alanah Pearce beoordeelt videogames voor lokale radio en televisie in Brisbane in Queensland. Ze heeft ook een YouTube-kanaal. Maar onlangs heeft ze echt naam gemaakt voor zichzelf door een walgelijke troll die haar berichten stuurde waarin hij zei dat hij haar zou verkrachten als hij haar zag, op zijn plaats te zetten.

“Soms sturen jonge jongens op Facebook mij berichten dat ze mij zullen verkrachten en dus begon ik hun ouders te contacteren.” Anna schreef al naar vier moeders een bericht waarin ze vroeg of ze met hun zoon wilden praten, want dat zijn gedrag niet kon.

Eén moeder antwoordde. “OMG, little shit. I am so sorry. Yes, I will talk to him…!” Van de andere drie kreeg Anna geen respons. Het bericht werd meteen 36.000 keer geretweet.

“Een tijdje geleden realiseerde ik mij dat veel van de mensen die walgelijke berichten sturen of overdreven seksuele opmerkingen maken, geen volwassen mannen zijn. Het blijkt dat ze meestal jonge jongen zijn die niet beter weten dus op een rationele wijze in dialoog met hen treden, lost niets op.”

En dus ging Anna op zoek naar de Facebook-accounts van de jongens en vond ze hun moeders die ze contacteerde. “Ik doe het omdat die opmerkingen demoraliserend en ontmoedigend zijn. Je bent trots op je werk en je krijgt te horen dat het niets waard is omdat ze het koppelen aan uw geslacht. Dit soort extreme vulgaire opmerkingen zijn fysiek misselijkmakend en dus contacteer ik hun moeders in de hoop dat die hun zoon weer op het juiste spoor kunnen zetten.”