Deze oordopjes blokkeren geluid, maar zorgen er voor dat je je wekker wel hoort

Met alle zintuigelijke input die aan ons wordt doorgegeven via hoofdtelefoon, smartphones en interactieve schermen is het logisch dat er een technologische oplossing is gevonden om al die signalen uit te schakelen. Wie zich volledig wil afsluiten, kan gebruik maken van Hush. De slimme oordopjes, die ontworpen werden door drie ingenieursstudenten van de University of California, blokkeren alle achtergrondgeluid, maar zorgen er wel voor dat de complete stilte doorbroken wordt als het alarm van je mobiele apparaat af gaat.

Hush maakt gebruik van noise-masking om geluiden van buitenaf te blokkeren. Ze bieden je complete stilte aan zonder dat je belangrijke updates van je smartphone moet missen. “Hush is geïnspireerd op onze eigen slaapproblemen,” zei Daniel Lee, mede-oprichter van Hush. “We wilden geluid blokkeren, maar tegelijkertijd onze wekker toch niet missen. En zo werd het idee achter Hush geboren.”

Het schuim dat geluid elimineert zorgt voor een geluidsreductie van maximaal 70 decibel. Dus als je probeert te slapen tijdens een vliegreis of het gesnurk van je partner niet meer wil horen, dan zorgen de slimme oordopjes voor de eenvoudige oplossing zonder je volledig af te snijden van de wereld.

“We wilden een wearable creëren en geen hoofdtelefoon. Met Hush kun je comfortabel slapen zonder geluidshinder.”

Mensen die overtuigd zijn door Hush kunnen doneren via Kickstarter en kunnen de oordopjes in mei 2015 als eerste bestellen voor 100 euro. De makers zijn van plan om hun uitvinding op de markt te brengen voor 120 euro in juni.