Vijf tips voor een goed gevoel

Begint deze grijze periode een beetje op jou door te wegen? Voel jij je futloos maar heb je toch moeite om te slapen? Kerstshopping en je kinderen die examens hebben, kunnen de laatste weken in aanloop naar de eindejaarsfeesten extra vermoeiend maken. Daarom geven wij je vijf tips die je kunnen helpen als je een energieboost nodig hebt.

  1. Eet gezond

Gezonde voeding is altijd belangrijk, maar met al die feestmaaltijden die eraan komen, kan het geen kwaad om extra op je voeding te letten, zeker als je wat pep nodig hebt. Probeer eens volkorenbrood of bruine rijst in plaats van hun witte varianten. Wit brood zorgt voor hogere pieken in je bloedsuikerspiegel, die gevolgd worden door een dipje. Volkorenbrood bevat meer mineralen en vezels en de koolhydraten ervan worden trager opgenomen, wat zorgt voor een constantere energiestroom.

  1. Zorg voor een stevig ontbijt

We vergeten het wel eens, maar het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Enkele sneden volkorenbrood, een stuk fruit, een potje yoghurt, een eitje… Een goed ontbijt geeft je meer energie om door de dag te komen en zorgt er ook voor dat je minder snel naar snoep en snacks zal grijpen. Een win-winsituatie dus!

  1. Maak tijd voor jezelf

Door alle drukte van het najaar vergeet je wel eens om tijd voor jezelf te nemen. Wikkel jezelf in het zachtste deken, dim de lichten en verlies jezelf in een goed boek, zodat je eventjes alles vergeet. Of kom helemaal tot rust in een heerlijk warm bad voor dat je gaat slapen. Als je tijdig gaat slapen met dit ontspannen effect, kan je de volgende dag even relaxed aan je dag beginnen.

  1. Sport de frustraties van je af

Als al die drukte aan je begint te vreten, kan je die even van je afzetten met een intens uurtje sport. Sla de frustaties tijdens een potje squash of tennis of zet je gedachten op een rijtje terwijl je loopt of zwemt. Nadat je gesport hebt, zul je je energieker voelen en tegelijk zal je die avond beter slapen.

  1. Een extraatje

Een voedingssupplement, zoals Biocure® Megatone LA, kan precies zijn wat je nodig hebt als je je een beetje futloos voelt. Het ijzer en Panax Ginseng in de tabletten helpt je vermoeidheid tegen te gaan, terwijl het Ginkgo biloba extract jouw cognitieve prestaties stimuleert. Bovendien beschikken de voedingssupplementen van Biocure® over het Long Action principe, waardoor de stoffen geleidelijk aan in je lichaam vrijkomen. Zo heeft één tablet minstens acht uur effect, lang genoeg om door de dag te komen!

 

De dagelijkse aanbevolen portie niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl worden gebruikt. Buiten het bereik van kinderen bewaren.