Xbox controller tapt bloed af wanneer je geraakt wordt op het spel

Twee directeurs van reclamebedrijven zamelen geld in voor een gaming accessoire dat bloed moet aftappen uit de armen van de spelers. Ze doen dat in een poging om meer mensen te overtuigen om bloed te doneren.

De makers hopen dat ze weldra in staat zullen zijn om Blood Sport te maken, waarna het accessoire verdeeld moet worden bij multiplayer evenementen waar spelers kunnen concurreren om te zien wie het minste bloed kan verliezen. Het bloed dat wordt afgetapt zou rechtstreeks gedoneerd worden voor gebruik in de geneeskunde.

Blood Sport werkt via de trillingen van de controller. Wanneer een speler geraakt wordt, krijgt hij een trilling door zijn lichaam en de makers hebben dat systeem gebruikt voor hun systeem van bloedafname. Elke keer wanneer een speler geraakt wordt in het spel, zal de trilling ervoor zorgen dat hij bloed verliest. Als spelers teveel neergeschoten worden in het spel, stopt het systeem automatisch met bloed afnemen zodat de speler niet teveel bloed verliest.
Het bedrijf hoopt het project in maart 2015 te lanceren tezamen met de lanceren van Battlefield Hardline. Het bedrijf hoopt dat gamers en beroemdheden zullen deelnemen aan hun project en heeft al donateurs aangekondigd als Seth Rogen en Snoop Dogg.