Welk wintersporttype ben jij?

In België is nog geen vlokje sneeuw gevallen, maar bij veel mensen begint het toch al te kriebelen. Het wintersportseizoen staat voor de deur. Het beeld van een strakblauwe lucht gecombineerd met prachtige witte pistes doet veel wintersportharten sneller kloppen. Met de sneeuwkettingen om de banden naar een prachtig skioord. Maar waar gaat de reis naartoe? Het altijd gezellige Val Thorens of het pittoreske Sankt Moritz? Deze keuze hangt volledig af van het type wintersporter dat je bent.

Check hieronder welk skigebied bij jou past.

  1. Type pizzapunt

Ga jij nog met een ‘pizzapunt’ van de berg af en blijf je het liefst zo ver mogelijk weg van de zwarte pistes? Voer dan de bestemming Lofer, La Rosière of Savognin in op je tomtom. Dit zijn drie prachtige gebieden met veel brede en vlakke pistes. Door alleen blauwe pistes te nemen, kom je bijna overal in dit gebied. Hierdoor kun je dus ook als beginner genieten van een prachtig uitzicht. Perfect wanneer jij deze winter voor het eerst op de latten gaat staan.

  1. De sensatiezoeker

Is jouw lijfspreuk ‘living on the edge’ en houd je ervan als de adrenaline door je lichaam giert? Dan is Chamonix hét wintersport gebied voor jou. Dit internationaal bekende, legendarisch gebied in de Alpen is het toevluchtsoord voor de wintersporters die houden van steile en extreme bergen. Dit gebied staat tevens bekend vanwege het hogere prijssegment. Wanneer je het hebt gehad met alle Chanel & Gucci zonnebrillen kun je ervoor kiezen om naar Sankt Moritz te reizen. Dit gebied claimt, evenals vele andere skioorden, de geboorteplaats te zijn van de wintersport. Het is hoe dan ook een prachtig gebied met veel mogelijkheden.

  1. De Après-skiër

Vind jij het après-skiën even belangrijk als het skiën of snowboarden zelf en speelt de prijs van pils op de piste een doorslaggevende rol in de keuze van het skigebied? Val Thorens en Risoul zijn dan de perfecte gebieden voor jou. Ten eerste omdat het gebieden zijn waar iedereen, van beginner tot pro, zich helemaal kan uitleven. En ten tweede omdat deze gebieden bekend staan om hun bruisende après-ski en nachtleven. Wintersport is onwijs gaaf, maar het is wel fijn als je daarna niet meteen blut bent. Gebruik daarom ook bij het aanschaffen van je nieuwe ski-outfit deze code om 5% korting te ontvangen op alle wintersportkleding. Hierdoor bespaar je flink en kun je een extra rondje geven tijdens de après-ski.

Waar ga jij naartoe?