Deze case tovert je smartphone om in een polaroidcamera

Een handige case kan op dit moment al heel wat toevoegen aan je smartphone. Je kan het soms zo gek niet bedenken. Denk maar aan hoesjes die je telefoon beschermen tegen schokken, volledig waterdicht maken, de batterijduur verlengen,… Er zijn zelfs hoesjes die van je smartphone een flessenopener maken. Het Franse bedrijf Prynt wil nu nog een stapje verder gaan en ontwikkelt een gelijknamige case die foto’s meteen kan printen, net als een polaroidcamera.

De Franse startup is al sinds januari bezig met de ontwikkeling van de Pryntcase. Eerder deze week toonde Clément Perrot, de CEO van Prynt, een eerste prototype aan TechCrunch. Dat prototype print een foto af in vijftig seconden en heeft op dit moment opslagruimte voor één velletje papier. Prynt wil dat de versie die op de markt zal komen tien tot dertig vellen papier kan bevatten en dat printen minder dan dertig seconden zal duren.

Maar de case van Prynt zal nog een tweede functie hebben, eentje die gebruik maakt van ‘augmented reality’ (ofwel virtuele realiteit). Als je foto maakt met de app van Prynt, kan je ook tegelijkertijd een video maken. Als je de foto nadien bekijkt door de lens van je smartphone, terwijl de app geopend is, krijg je het filmpje op je scherm, in plaats van de foto.

Het hoesje van Prynt zal in het begin van volgend jaar beschikbaar zijn via Kickstarter. De case zal dan 99 dollar, of zo’n 80 euro moet kosten en beschikbaar zijn voor de belangrijkste smartphones van de grote merken als Apple en Samsung. Wie er meteen wil bijzijn als de Kickstartercampagne start, kan zijn e-mailadres achterlaten op www.pryntcases.com. Je krijgt dan een mailtje van zodra de case beschikbaar is op Kickstarter.