Tweelingsbroers maken het verschil voor de U21 van den BX

Joris

Lassine Conate en tweelingbroer Losseni Conate speelden afgelopen weekend de hoofdrol in de belangrijke afspraak tegen RRC Boitsfort. Beide broers scoorden en bezorgden de U21 van den BX zo de broodnodige overwinning.

Isabelle Dupont, délégué bij de U21 en eerste ploeg van BX, had voor de wedstrijd al alle vertrouwen in een goede afloop. “Sinds de start van BX is er veel geïnvesteerd in de jeugd. We bleven dit seizoen al te vaak steken op een gelijkspel met onze ploeg, maar de mentaliteit bij de spelers zit goed, op en naast het veld!”

De bal wordt vlot rondgetikt, en er wordt erg mooi uitgevoetbald door de hele verdediging. Al snel resulteert dit in de verdiende gelijkmaker. Na een sublieme doorsteekpas komt Gabi Galle alleen voor de keeper en werkt beheerst af. Nog geen twee minuten later is het de beurt aan Losseni. Hij verdubbelt de score met een krachtige kopbal. Nog wat later kan zijn tweelingbroer Lassine de stand op 1-3 brengen.

De reacties van beide tweelingbroers tijdens de rust spreken boekdelen. “Ik ben erg content, mijn goal was goed voor het vertrouwen en het hele team”, aldus Losseni. “Mijn goal was un peu fou”, geeft Lassine toe, “maar ik werkte hem toch binnen!”

Beide broers spelen voetbal sinds ze vijf jaar geleden in België zijn toegekomen. Ze zijn 16 en spelen nu samen bij den BX. “Het is moeilijk te zeggen wie van ons twee de beste speler is,” zegt Losseni, die als bijnaam in de ploeg ‘Papus' heeft gekregen omdat de voornamen erg op elkaar lijken. Hij is zelf centrale verdediger, zijn broer is aanvaller. “Maar we vullen elkaar goed aan,” gaat de laatste verder: “Als een van twee niet speelt, staat die aan de zijnlijn om voor de ander te supporteren.”

De tweede helft verloopt vrij evenwichtig, tot Bosvoorde uit het niets 2-3 scoort, en nadien een paar keer dicht bij de gelijkmaker komt. De ketten van den BX breken niet. Tien minuten voor tijd maakt Gabi Galle zijn tweede van de ochtend, een magistraal lobje over de keeper van Boitsfort. In de slotminuten dikt Samson de score nog aan tot 2-5.