Ontsnap aan de winter in Cabo Verde

Nu de dagen opmerkelijker korter worden, komt het besef dat de winter voor de deur staat. Wie allergisch is voor de kou denkt waarschijnlijk aan warmere oorden, waar het ondanks het winterse weer in België toch heerlijk vertoeven is. De tropische eilandengroep Cabo Verde is zo’n plekje op de wereld waar koude temperaturen vreemd zijn, tenzij het gaat over het ijs in je cocktail. Bovendien biedt Neckermann al all-inreizen aan naar Cabo Verde vanaf 699 euro. Reden genoeg dus om daar te overwinteren.

Cabo Verde, Kaapverdië, de Kaapverdische eilanden… de zonnige eilandengroep met zijn vriendelijke inwoners kent vele namen. De rustige archipel ligt slechts op zes uurtjes vliegen van België en kent een klein tijdsverschil van twee uur. Je kan dus van het tropische weer genieten zonder jetlag. Het vliegtuig brengt je rechtstreeks naar Boa Vista of Sal.

Boa Vista

Dit woestijnachtige eiland beschikt over een fascinerend landschap, prachtige duinen en oases en zonovergoten witte stranden. De naam verklapt dat eigenlijk al, Boa Vista betekent immers ‘Mooi Uitzicht’ in het Portugees. De “Sahara van de Atlantische Oceaan” leent zich prima voor een advontuurlijke tocht met een quad. Wie wil genieten van het strand komt aan zijn trekken in Praia de Chaves of Estoril Beach.

Praia de Chaves is een ongerept zandstrand van wel tien kilometer lang en honderden meters breed. Ideaal voor een wandeling maar de krachtige wind maakt sandboarding, kitesurfen en windsurfen mogelijk, met een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Estoril Beach ligt op enkele minuutjes van Sal Rei, de hoofdstad van het eiland. De regio met zijn gezellige surfclubs blijft voorlopig een goed bewaard geheim maar leent zich perfect voor wie de golven wil trotseren. Relaxen met een cocktail in de hand is uiteraard ook mogelijk. Wie even genoeg heeft van het strand kan rondstruinen in het kleine centrum van Sal Rei, met enkele charmante restaurantjes en souvenirshops.

Sal

Ilha do sal of kortweg Sal dank zijn naam aan een lagune waar vroeger zout gewonnen werd. Tegenwoordig typeert het eiland zich met eindeloze witte zandstranden en een gezellige, zorgeloze sfeer. Vooral het vissersdorpje Santa Maria is in trek bij de bezoekers van het eialnd. Fans van watersport komen er aan hun trekken: ze kunnen op er duiken, vissen, snorkelen, kitesurfen en jetskiën. Op Ponta de Pareda, één van de vele stranden, kan je zwemmen in unieke, natuurlijke rotszwembaden.

São Vincente

Vanuit Sal of Boa Vista kan je doorreizen São Vincente. Dit kleine, bedrijvige eilandje beschikt over dé culterele hoofdstad van Cabo Verde: Mindelo. Mindelo is een gezellig stadje dat een belangrijke tussenstop was in de internationale zeevaart tussen Afrika, Amerika en Europa. Deze mix van culturen maakte van Mindelo een bruisende mengelmoes.

Wie wil feesten is hier aan het juiste adres. Elk jaar worden er twee uitbundige feesten georganiseerd: carnaval in februari en het strandfestival in augustus. Wie het liever rustig houdt kan een bezoekje brengen aan het Centro Nacional de Artesanato (het Nationaal Centrum voor Ambachten) of aan de Torre de Belém. Dat monument is een kopie van de Torre de Belém in Lissabon en biedt een mooi zicht over de haven van Mindelo. Weetje: Mindelo is de geboortestad van de folkzangeres Cesária Évora, waarover Stromae de hit ‘Ave Cesaria’ maakte.

Zin om een tijdje te overwinteren op één van de eilanden van Cabo Verde? Surf dan meteen naar de site van Neckermann en boek je vakantie!