De katholieke kerk wil Halloween veranderen in Holyween, een feest van gebed en heiligen

door
Roald
Leestijd 2 min.

De katholieke kerk wil Halloween laten verdwijnen en vervangen door Holyween, een nacht waarin kinderen zich verkleden als heiligen en bidden. Het Vaticaan heeft tijdens de eerste officiële bijeenkomst voor exorcisten de jongeren gewaarschuwd voor het verhoogde aantal oculte activiteiten tijdens Halloween.

Vader Aldo Buonaiuto van de International Association of Exorcists zei dat er een piek is in het aantal demonisch bezetenen in de maand oktober dankzij het fenomeen Halloween.

Het alarmnummer van de organisatie ontvangt in deze periode ongeveer 40 oproepen per dag, vooral van ouders die vrezen dat hun kind bezeten is door een demon.

"Velen zeggen dat Halloween een soort carnival is, maar in feite is er niets onschuldig of plezierig aan. Het is broedkamer van iets veel gevaarlijker. Voor sekten is het bijvoorbeeld de beste tijd van het jaar om leden aan te werven en vanaf dat punt staat de deur voor de duivel wagenwijd open. Om deze redden is het noodzakelijk dat we ons uitspreken en het gevaar niet minimaliseren."

De katholieke kerk in Italië is ondertussen gestart met het initiatief Holyween dat op termijn Halloween moet vervangen. "Hoewel de meeste mensen van zombies en horror houden, willen we toch een alternatief bieden in de vorm van het licht van de heiligen."

De kerk heeft opgeroepen om de nacht van Halloween te vervangen door een nacht van gebed en een verkleedpartij voor kinderen maar dan als heilige in plaats van als zombie, skelet of ander gruwelwezen.