Blinde vrouw krijgt op miraculeuze wijze haar zicht terug

door
Roald
Leestijd 1 min.

Lisa Reid, een vrouw uit Nieuw-Zeeland, maakte een heus mirakel mee. Lisa was blind sinds ze elf jaar oud was, maar dat veranderde in de nacht van 15 november 2000. Reid hurkte neer om Ami, haar blindegeleide hond een nachtzoen te geven toen ze haar hoofd tegen de salontafel stootte. De volgende ochtend werd ze wakker en merkte ze dat haar gezichtsvermogen was hersteld.

"Niemand weet wat er is gebeurd dus niemand kan het uitleggen," vertelde mevrouw Reid, nu 38 jaar, aan Daily Mail Australia ter ere van Blind Week. "Ik kan echt niet verwoorden of beschrijven hoe het voelde. Het was geweldig, werkelijk fantastisch. Je kunt je wel voorstellen hoe het is om blind te zijn, maar hoe het voelt om weer te kunnen zien, dat is onbeschijfelijk."

Om haar te helpen om te leren gaan met haar visuele beperking, werd mevrouw Reid gesteund door de Blind Foundation van Nieuw-Zeeland. "Zonder hen zou ik verloren zijn. Ze waren werkelijk fantastisch. Ze gaven me vrijheid. Ik ben echt dankbaar voor wat ze me hebben gegeven."

Op 16 November zal het 14 jaar geleden zijn dat mevrouw Reid haar zicht weer terugkreeg.