Hugh Jackman voor derde keer op minder dan een jaar behandeld voor huidkanker

door
Roald
Leestijd 1 min.

Voor de derde keer in minder dan een jaar werd Hollywoodacteur Hugh Jackman, bekend van The Wolverine en The Prestige, gediagnosticeerd en behandeld voor huidkanker. De vertegenwoordiger van de acteur vertelde aan E! News dat Jackman onlangs werd behandeld voor een basalecelcarcinoom en dat het uitstekend gaat met de ster van de X-Men filmserie.

De 46-jarige Australische acteur werd eerder behandeld voor een basalecelcarcinoom in november vorig jaar en opnieuw in mei dit jaar. Op beide gelegenheden werd de kanker uit zijn neus verwijderd. Basalecelcarcinoom is de meest voorkomende vorm van kanker in de Verenigde Staten volgens de National Institutes of Health. Het is eenvoudig te genezen als het snel genoeg behandeld wordt. Skin Cancer Foundation waarschuwde eerder al dat de ziekte misvorming kan veroorzaken als de behandeling wordt uitgesteld.

Sinds zijn diagnose is Jackman overtuigd van het nut van zonnecrème en spoort hij zijn volgelingen op Twitter ook aan om zonnebrandcrème te gebruiken.