Elia Fonds

Het Elia Fonds steunt projecten die recreatieve, culturele of sportieve activiteiten promoten op maat van personen met een beperkte mobiliteit.

Ieder jaar draagt Elia financieel een steentje bij aan projecten die personen met een beperkte mobiliteit in de ruime zin van het woord laten proeven van nieuwe, originele toeristische, culturele of sportieve activiteiten.

De doelgroep van deze projecten zijn mensen met een mentale, motorische of sensoriële handicap of mensen die tot een bevolkingsgroep behoren met een beperkte toegang tot recreatiemogelijkheden: gezinnen met heel jonge kinderen, bejaarden, enz.

Elk geselecteerd project ontvangt een financiële steun van maximum € 15.000. Aan dit bedrag kan een begeleiding door specialisten en/of ervaringsdeskundigen gekoppeld worden. In totaal stelt het Elia Fonds maximum € 250.000 ter beschikking van projecten over het hele land.

Met dit Fonds streeft Elia waarden na als openheid, transparantie en objectiviteit en neemt de onderneming haar taak als hoofdrolspeler ten dienste van de hele gemeenschap ter harte.

De Koning Boudewijnstichting staat in voor het beheer van het Elia Fonds. De selectie van de bekroonde projecten gebeurt door een onafhankelijke jury van deskundigen.