Sigarettenfabriek Camel verbiedt roken op kantoor vanaf volgend jaar

door
Roald
Leestijd 1 min.

Reynolds American Inc, de maker van de Camel sigaretten, wil roken in de kantoren en gebouwen verbieden. Camel is de tweede grootste tabaksfabrikant in de Verenigde Staten en het bedrijf heeft zijn werknemers geïnformeerd dat er vanaf begin 2015 geen sigaretten, sigaren of pijpen meer toegestaan worden in de bureaus of kantoren, vergaderzalen, gangen en liften. Roken werd eerder al verboden in de cafetaria's en fitnesscentra.

"Het rookverbod zal in werking treden zodra de aparte rookruimtes klaar zijn voor gebruik voor zij die nog wel binnen willen roken," zei woordvoerder David Howard. "Wij geloven dat het juist is wat we doen en op het juiste moment, omdat we ons tabakbeleid moeten actualiseren aan de noden van rokers en niet-rokers die in onze faciliteiten werken of ze bezoeken. We proberen ons beleid af te stemmen op de realiteit van wat we zien in de maatschappij van vandaag."

Hoewel roken dus binnen de gebouwen verboden wordt, zal het gebruik van rookloze tabaksproducten met inbegrip van elektronische sigaretten en snuiftabak wel worden toegestaan. Ook Eclipse, een speciaal type sigaret dat tabak opwarmt en werd ontwikkeld in 1990, zal toegestaan zijn.

Het percentage van rokers bij Reynolds is in verhouding met het percentage van rokers in de VS. Dat komt op ongeveer 18% van de volwassenen volgens de federale Centers of Disease Control en Prevention.