Apero BX: Foot, Food & Sun !

BX Brussels is een sociaalsportief project gebaseerd op voetbal in het hart van het land: Brussel. Wekelijks zal op donderdag een volledige REPRESENT BX pagina gewijd worden aan verhalen over de kleine helden van den BX. Zo willen we het project voorstellen in de hoop dat alle Brusselaars er deel van willen uitmaken. Want iedereen is van harte welkom BX te vertegenwoordigen!

Afgelopen zaterdag draaide het niet alleen om de match bij BX. Het was stralend weer en voor de laatste keer nog eens 23° op de velden van den Bempt in Vorst. Ideale omstandigheden om alle BX ouders uit te nodigen op Apéro BX.

Wat is juist de bedoeling van Apéro BX? Cathy Van Remoortere, social manager van BX: “BX is het afgelopen seizoen gestegen in ledenaantal en dat zorgt er voor dat sommigen elkaar gewoon nog niet goed kennen. Daarom dat we vandaag aan de ouders gevraagd hebben om hun eigen gebak of snack voor te bereiden en mee te brengen naar de wedstrijd. Zo is het niet alleen plezant voor de ketten òp het veld, maar ook voor de ouders nààst het veld. Voetbal, lekker eten én zon: meer is er niet nodig om elkaar wat beter te leren kennen!”

Bisera Kardovic
Bisera Kardovic, mama van Yasko U13: “Het is de eerste keer dat ik meekom naar den BX. Ik ben hier nog maar een halfuurtje en moet nog wat mensen leren kennen, maar ik heb nog nooit zoveel cake moeten afslaan! Mijn snack? Koekskes gebakken in de vorm van een bloem. Ah voilà het is het laatste, ze hebben succes! Alé, nu moet ik even naar het veld kijken want Yasko begint te spelen!”

Samira Elkhalouhi

Samira Elkhalouhi, mama van Yassine en Amir van de U6 en U7: “De Marokkaanse taarten op de tafel zijn van mij. We zijn per toeval terechtgekomen bij BX. De ketten amuseren zich hier en het is ook plezant tussen de ouders en de staff. ”

 

Bahrou Mohamed

Bahrou Mohamed, délégué van de U15 future: “Mijn twee zussen raadden me deze club aan toen BX net was opgericht. Vorig jaar had de club hulp nodig en ik steek zelf graag een handje toe. Ik babbel graag met iedereen dus délégué zijn gaat me goed af. Vorig jaar waren we nog een vrij kleine club dus heeft iedereen elkaar snel leren kennen. Dit seizoen kwamen er een pak ouders en kinderen bij. Vandaag proeven we van elkaars kookkunsten en leren we elkaar zo wat beter kennen hé.”

 

Bahrou Mohamed

Hassan Ghezaui, papa van Walid (U9) en Chakib (U17), scoorde afgelopen zaterdag (naast het veld) met zijn ‘briouat van kip’. “Om eerlijk te zijn: mijn vrouw heeft de kip gemaakt, maar ik kan er hier flink mee scoren! (lacht) De club is er voor onze kinderen, dus wij zijn er ook voor onze club.” En of het plezant was? Dat zie je op onze Facebook-pagina.

Vlaanderen verbeelding werkt_vol