De slimme koffer is nu een feit

Ontwikkelaars zoeken tegenwoordig steeds meer naar interactie tussen alledaagse dingen en smartphones. Zo ontwikkelde het team van Bluesmart Technologies uit New York de volgende stap in de kofferwereld. Hun koffer, de Bluesmart, maakt via Bluetooth verbinding met je smartphone zodat je je koffer volledig onder controle hebt.

Zo hoef je dankzij de app geen sleutels meer mee te sleuren of cijfcombinaties te onthouden. De koffer heeft namelijk een slot dat je digitaal kan besturen, via de app. Als de koffer te ver van je verwijderd is, springt het slot automatisch aan zodat niemand in je spullen kan neuzen. Als je vergeetachtig bent, kan je de app ook instellen zodat je een melding krijgt als je te koffer zich te ver van jou bevindt. Als de Bluesmart maar niet komt opdagen op de bagageband kan je via de app de koffer lokaliseren. Zo weet je meteen of je koffer op het verkeerde vliegtuig zat of er toch nog aankomt.

Een groot probleem waarmee je vaak geconfronteerd wordt in de luchthaven is het gewicht van je koffer. Zeker als je terug naar huis vertrekt is het gewicht van je koffer vaak een raadsel omdat vaak geen weegschaal aanwezig is in je vakantieoord. Met de Bluesmart behoren die zorgen tot het verleden. Er zit een digitale weegschaal ingebouwd die het gewicht van je koffer kan tonen op je smartphone.

Nu is duidelijk dat je voor de Bluesmart een mobiel apparaat nodig hebt en die durven wel eens zonder batterij te vallen maar zelfs daar hebben de ontwikkelaars aan gedacht. In de koffer zit een oplaadbare batterij waarmee je je smartphone tot zes keer kan opladen.

Bluesmart is momenteel op zoek naar crowdfunding via Indiegogo, waar de slimme koffer alvast een succes blijkt. Het project werd maandag gelanceerd en het doel van 50.000 dollar (40.000 euro) was binnen twee uur gehaald. Via de campagne op Indiegogo kan je alvast een Bluesmart bestellen voor 235 dollar, ofwel 185 euro. De koffer wordt dan verstuurd in juli 2015, juist op tijd voor de vakantie.