Ga van Team iOS naar Team Android en omgekeerd met de handleidingen van Google en Apple

door
Roald
Leestijd 1 min.

De strijd om jouw mobiele ziel gaat ongenadig door met als gevolg dat het nu gemakkelijker dan ooit is om van team te veranderen. Google heeft een handleiding gepubliceerd waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je van Team iOS naar Team Android overstapt.

Het is perfect getimed want Google brengt deze maand zijn nieuwe Nexus 6-smartphone en Nexus 9 tablet op de markt. Beide apparaten werken op het nieuwste Android besturingssysteem Lollipop. Apple maakte eerder al een soortgelijke gids voor Android-gebruikers die dachten dat het gras aan de overkant groener was, om een naadloze overstap te maken naar iOS.

De Android-handleiding is verdeeld in vier categorieën. Je leert hoe je foto's en muziek moet verplaatsen, jouw lijst met contactpersonen, oude apps en de Gmail-instellingen van je iOS-apparaat naar het Android-platform overdraagt.

De handleiding van Apple is iets langer. Ze telt zes categorieën met inbegrip van het overzetten van PDF's en boeken. Het is dus de ideale moment om eens te kijken of het gras echt groener is aan de overkant.