UPDATE Met deze router surf je volledig anoniem

door
Roald
Leestijd 1 min.

De nieuwe Kickstartercampagne die wat stof doet opwaaien, is een kleine router waarmee je anoniem kan surfen op het internet. De uitvinders van de Anonabox willen geld inzamelen via crowdfunding om hun nieuwste uitvinding op de markt te kunnen brengen.

De Anonabox is een kleine internetbox die je op je computer moet installeren. De ontwerpers adviseren ook om het systeem te combineren met het gebruik van de Tor Browser-software om optimale resultaten te hebben. Via het Tor-Netwerk geeft de gebruiker zijn IP-adres en land niet prijs. Met deze box is dus het einde van gecensureerde websites (Dat zijn websites met de boodschap "Deze site is in België niet te bekijken") en beperkte toegang tot bepaalde media in zicht.

De Anonabox is vrij basic met twee Ethernet-poorten en een WiFi module. Het is in ieder geval de ideale oplossing om 100% anoniem en ongecensureerd te kunnen surfen. Geïnteresseerde klanten kunnen zich abonneren op het project via Kickstarter voor ongeveer 35 euro. Vanaf januari kunnen ze hun eigen Anonabox dan tegemoet zien komen.

UPDATE: Je kan niet meer doneren voor de Anonabox. Kickstarter heeft inmiddels het project offline gehaald nadat er klachten kwamen na een AMA (Ask Me Anything) topic op Reddit. Tijdens het vraaggesprek kwam er aan het licht dat de Anonabox verdacht veel op reeds bestaande Chinese routers lijkt. Projecten die door Kickstarter offline worden gehaald, blijven voor altijd offline. Mensen die al gedoneerd hebben, krijgen hun geld terug.