Seizoenspremière The Walking Dead is de meest bekeken aflevering aller tijden

door
Roald
Leestijd 1 min.

Dat het aantal kijkers voor de eerste aflevering van seizoen vijf van The Walking Dead hoog zou zijn,wisten we op voorhand, maar niemand vermoedde dat de succesreeks haar eigen record zou verpulveren.

Volgens AMC leverde de première van seizoen vijf de hoogste kijkcijfers op in de geschiedenis van de televisieserie. Er keken zo'n 17.3 miljoen mensen naar de seizoensopener. Dit cijfer zal nog hoger oplopen naar ongeveer 22 miljoen kijkers als de herhaling wordt uitgezonden.

Daarmee sneuvelt het oude record dat eveneens op naam van AMC staat. Er keken maar liefst 7% meer mensen naar de eerste aflevering van seizoen vijf dan dat er vorig jaar naar de eerste aflevering van seizoen vier keken.

"Wat wil een mens nog meer," glunderde Charlie Collier, de president van AMC, na de release. De aflevering werd meer bekeken dan elk ander programma op zondagavond in Amerika, waaronder Sunday Night Football.

Er keken gemiddeld 18.6 miljoen kijkers op alle platformen en alle herhalingen naar Game of Thrones dus wat The Walking Dead voor elkaar kreeg, is ronduit indrukwekkend te noemen.

AMC kondigde voor het succes al aan dat er nog een zesde seizoen zou volgen en dat er een spin-off van de serie gemaakt zal worden.