Deze jas beschermt pendelaars tegen ziektekiemen op de trein

door
Roald
Leestijd 1 min.

Betabrand, het innovatief modebedrijf dat al eerder een veelzijdige hoodie voor geluidstechnici ontwierp, is terug in de spotlight. Het bedrijf ontwierp deze keer de Germinator Transit Jacket. Deze jas moet pendelaars helpen voorkomen dat ze ziek worden door bacteriën die ze oppakken op openbare plaatsen.

De Germinator, die ontworpen werd door gravitytank, is een waterbestendige fleece die ook beschikt over antimicrobiële stoffen op de manchetten kraag. Het materiaal is voorzien van nanodeeltjes die de groei van de bacteriën remmen. De antimicrobiële voeringen zijn uitneembaar en kunnen gewassen worden zodat ziektekiemen zich er niet opbouwen na verloop van tijd.

De mouwen zijn daarnaast voorzien van uitklapbare manchetten met een zakdoek in zodat je je op de bus en trein veilig en proper kan vasthouden zonder ziektekiemen op te lopen. De kraag heeft een hoge veering die kan worden opgetrokken over het gezicht om te beschermen tegen hoesten en niezen.

Het openbaar vervoer in grote steden is een broeinest voor de verspreiding van ziekten. De Germinator Transit Jacket is bedoeld om pendelaars te bewapenen tegen verkoudheden en griep. Betabrand verkoopt momenteel de jas voor 200 euro.