De dronefie, een luchtige selfie!

Vind je selfies te gewoontjes? Op zoek naar een cool alternatief om een foto van jezelf en je vrienden te nemen? Neem dan afstand van het alledaagse en probeer eens een dronefie, een foto die je van jezelf neemt met een drone. Natuurlijk heb je wel wat skills nodig om een drone te besturen zodat je een goede foto kan maken. Staan jouw vliegskills nog niet op punt? Goed nieuws, want de eerste Belgische vliegschool voor drones opende een tijdje terug haar deuren in Namen.

Dronefies verschijnen op de sociale media onder de hashtag #dronefie. Hieronder tonen we je enkele van de beste foto’s die wij vonden.

850_______dog_545

850_______formation_dronie_551

850_______jerome_stef_547

850_______phantom_nous_regarde_548

Het Franse bedrijf Parrot bracht in 2010 de AR Drone op de markt. Zo werden drones beschikbaar voor iedereen. In eerste instantie waren drones voor geeks en grote kinderen maar vandaag de dag is het een gadget voor iedereen.

Nadat ze de dronemarkt al hadden gerevolutioneerd, bracht Parrot dit jaar twee niewe, innovatieve apparaten op de markt: de minidrones. De Rolling Spider (99 euro) kan niet alleen vliegen, maar ook over de grond rollen. De Jumping Sumo (159 euro) is een springende robot die gemakkelijk hoogtes tot 80 centimeter kan bereiken.

Alle drones van Parrot zijn uitgerust met een camera maar voor de ideale dronefie adviseren wij de AR Drone 2.0 en de nieuwe Rolling Spider

Parrot