Honderden bedrijven openen zondag de deuren voor Open Bedrijvendag

door
Roald
Leestijd 2 min.

Deze zondag zetten honderden bedrijven hun deuren open in kader van de Open Bedrijvendag. Het thema dit jaar is ‘Uitblinkers gespot'. Met name de grafische sector wordt in de spotlights gezet.

Het grootste eendagsevenement van België, Open Bedrijvendag, vindt deze zondag 5 oktober weer plaats. Bezoekers krijgen de kans om hun favoriete bedrijf te bezoeken en te ontdekken hoe bepaalde producten gemaakt worden. In Vlaanderen openen 300 kmo's de deuren, over de taalgrens zijn dat er honderd. Nieuw dit jaar is de 'Open Bedrijvendag-app' met informatie over de deelnemende bedrijven, zoals hoe je er geraakt en wat er te beleven valt.

Het thema van deze editie is ‘Uitblinkers gespot'. Vlaamse bedrijven willen tonen dat ze klaar zijn voor de toekomst en zich wapenen voor de grote uitdagingen van de volgende jaren. Daarnaast wordt de Open Bedrijvendag meer en meer een platform om te recruteren, en wil men bedrijven die werknemers op een creatieve manier werven en sollicitanten die een origineel CV doorsturen in de schijnwerpers zetten. «Voor werkzoekenden is het een unieke gelegenheid om bedrijven, mogelijk toekomstige collega's en het management te leren kennen: informeel, anoniem en weg van de stress die bij een sollicitatie soms komt kijken», zegt directeur Matthias Lievens van de vzw Open Bedrijvendag.

De focus van Open Bedrijvendag ligt op de grafische sector. De vzw gelooft nog sterk in de kracht van gedrukte communicatie en laat daarom bezoekers van over het hele land een blik werpen achter de schermen van de printsector. Onder andere de grootste krantendrukkerij van België, Coldset Printing Partners, opent zijn deuren in Beringen. Naast deelnemen aan verschillende workshops kan je ook het volledige productieproces ontdekken.

Andere leuke must-see is het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) in Brugge, waar je voedselinspecteur kunt spelen. Bezoekers kunnen ook kiezen om een wokgerechtje te proeven van de bekende chef Frank Fol bij Univeg in Sint-Katelijne-Waver, te kubben bij Mobile Vikings in Hasselt of een selfie te nemen in een doodskist bij uitvaartcentrum De Varen in Oudenaarde – ze serveren er zelfs rijstpap met gouden lepeltjes.

Blijf op de hoogte van de deelnemende bedrijven en bekijk hier waar je een blik achter de schermen kunt krijgen !