Dit is de grootste Harry Potter fan ter wereld

door
Roald
Leestijd 1 min.

Een jongeman uit Mexico City is de grootste Harry Potter fan ter wereld. Deze titel kreeg hij dankzij zijn enorme collectie Harry Potter memorabilia. Menahem Asher Silva Vargas, zoals de jongeman voluit heet, spendeerde bijna 15 jaar aan het verzamelen van alles wat met het hoofdpersonage uit de succesreeks van J.K. Rowling te maken heeft.

Zijn collectie kan twee volledige kamers vullen en telt ontelbaar veel stukken. Van speelgoedfiguurtjes tot magische toverstokken en van sjaals van Griffoendor tot replica's van de Zwerkbalbezems, hij heeft het allemaal. Guinness World Records heeft hem officieel erkend als de grootste Harry Potter fan ter wereld met 3097 stukken. Het vorige record van 807 werd daarmee verpulverd.

Silva Vargas zei dat hij geen interesse had in de grootste collectie. Hij begon simpelweg dingen te verzamelen die met Harry Potter te maken hadden, maar al snel groeide het uit tot een obsessie. "Het is zowel een vloek als een zegen. Mijn salaris en bonussen, alles eindigde in deze collectie," pronkte hij trots.