Groepsaankoop van mazout is eenvoudiger dan je denkt

Groupasol is een organisatie die vertrekt vanuit het principe “Hoe meer we kopen, hoe goedkoper het wordt”. De organisatie brengt aankopers van stookolie samen om zo een prijsvoordeel te bekomen door de omvang van de bestelling. Wanneer een groep samen 2.000 liter stookolie bestelt, komt dat neer op een besparing van 100 euro tegenover een aparte aankoop van elke klant. Bovendien is de prijs van mazout door de huidige economische omstandigheden redelijk laag. Met de winter in het vooruitzicht is dit dus het perfecte moment om de mazouttank te vullen.

In tegenstelling tot wat je zou denken is de procedure voor de groepsaankoop van stookolie bijzonder eenvoudig. Elke gebruiker kan zich gratis en vrijblijvend registeren om offertes te ontvangen. Twee keer per maand maakt Groupasol een overzicht van de aanvragen en deelt ze die in per regio. Nadien doet Groupasol een rondvraag bij verschillende leveranciers en zoeken ze naar het beste aanbod van een leverancier. Het aanbod dat de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft wordt gekozen en aangeboden aan de ingeschreven klanten.

Die klanten krijgen dan diezelfde dag nog een mailtje met de voorwaarden en de afgesproken prijs voor hun regio. Het aanbod komt binnnen op vrijdag, potentiële klanten krijgen een volledig weekend om te beslissen. Als ze kiezen om tot aankoop over te gaan, moeten ze eenvoudigweg op een link klikken. De aangegeven prijs ligt dan vast en de leverancier krijgt dan twee weken tijd om de mazout te leveren. Volgens Testaankoop hebben al zo’n 50.000 mensen gebruik gemaakt van Groupasol voor hun aankoop van stookolie. De site blijkt een geweldig middel te zijn om in groep aan te kopen en zo te besparen op mazout.

Registratie voor de volgende groepsaankoop eindigt op vrijdagmiddag 3 oktober. Tegen midden oktober wordt de stookolie dan geleverd. Om een vrijblijvende offerte te ontvangen en te besparen op de aankoop van stookolie, kan je je hier registreren.