Besnik Hasi (Anderlecht): “Borussia Dortmund is Europees topteam”

Besnik Hasi (Anderlecht):

Landskampioen Anderlecht moet morgen in zijn tweede groepswedstrijd in de Champions League de wei in tegen de Duitse vicekampioen Borussia Dortmund. De Duitsers doen het niet goed in de Bundesliga, maar “Dortmund blijft Dortmund en is Europese top”, verklaarde Anderlecht-coach Besnik Hasi een dag voor het duel in het Constant Vanden Stockstadion.

“Dortmund speelt in de Bundesliga, terwijl wij maar een club uit de Jupiler Pro League zijn en dat is toch een groot verschil. Wat er ook gebeurt, Dortmund blijft een Europees topteam. Twee seizoenen geleden schopten ze het nog tot in de finales van de Champions League en vorig seizoen schakelden ze bijna de latere winnaar Real Madrid uit. Het eerste wat we dus moeten tonen, is respect”, klonk het bij Hasi.
Bij Anderlecht zelf loopt het uitstekend. Paars-Wit verloor nog niet in negen competitieduels en ging op de openingsspeeldag van de Champions League ei zo na met de drie punten lopen bij Galatasaray (1-1). De gelijkmaker van de Turken viel pas in de toegevoegde tijd.

Dortmund van zijn kant doet het verre van uitstekend in de Bundesliga en mist een pak sterkhouders, onder wie Marco Reus. “Het is een ploeg met een systeem dat gericht is op kracht en snelheid. Ook al moeten ze een pak grote namen missen, toch blijft het een uitstekende ploeg. Ze hebben wel enkele zwakke plekken, al ga ik hier uiteraard niet zeggen dewelke”.

Bij de Brusselaars staan er nog vraagtekens achter de namen van Bram Nuytinck en Dennis Praet. De Nederlander test woensdag, Praet werkte dinsdag al een deel van de training af.

 

bron: Belga