Shrek en Madagascar binnenkort in Japanse handen?

Het Japanse telecommunicatie en internet powerhouse Softbank probeert het eigendom te verwerven van DreamWorks Animation. Het is nog niet duidelijk hoe dicht de twee bij een deal zijn, maar rapporten van The Wall Street Journal en The Hollywood Reporter melden dat SoftBank 32 dollar per aandeel biedt terwijl de huidige prijs 22 dollar per aandeel is.

DreamWorks Animation is een kleine Hollywood studio die verantwoordelijk is voor animatieparels als Shrek en Madagascar. Recent boekten ze veel succes met de animatiefilm How To Train Your Dragon. SoftBank ziet een unieke kans om haar draadloze aanbod uit te breiden en te versterken. The Wall Street Journal meldt dat het bedrijf van miljardair en CEO Masayoshi Son inhoud kan gebruiken zodat animatiestudio Sprint de concurrentie kan aangaan in de Verenigde Staten. SoftBank kocht Sprint vorig jaar en heeft bovendien gekeken naar mogelijkheden om AT&T en Verizon over te nemen.

Voor DreamWorks Animation zou een overname niet slecht zijn. De studio worstelde de afgelopen jaren op de beurs en sommige films deden het niet goed bij het brede publiek. Films als Turbo en Rise of the Guardians flopten terwijl The Croods en How To Train Your Dragon 2 wel een succes werden.