Dankzij deze revolutionaire paddestoel krijg je genoeg zonlicht binnen

Nu het stilaan winter wordt, krijgen we steeds minder en minder zonlicht, maar dankzij deze revolutionaire paddestoel krijg je toch je dagelijkse hoeveelheid vitamine D. De Active Health champignons van M & S zorgen ervoor dat je 100% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine D binnenkrijgt zonder dat je zonlicht ziet.

De champignons worden geteeld in County Monaghan in Ierland en worden natuurlijk verrijkt met vitamine D door blootstelling aan licht. Normaal worden champignons gekweekt in donkere magazijnen omdat zij geen zonlicht nodig hebben om te groeien. M&S vond echter dat de paddestoelen vitamine D produceren als ze aan een kleine hoeveelheid zonlicht worden blootgesteld.

De belangrijkste bron van vitamine D voor de mens is zonlicht. Het komt ook voor in vette vis en eieren en is nodig voor sterke botten en tanden. Maar liefst 70% van de Britten kampt met een tekort aan vitamine D.

Claire Hughes, voedingsdeskundige bij M & S zei dat het vijf jaar duurde om de paddestoelen te produceren, maar het was de tijd meer dan waard. Ze bieden namelijk 100% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine D voor volwassenen en ze zijn een heerlijke manier om je diner gezonder te maken.”