Dankzij deze revolutionaire paddestoel krijg je genoeg zonlicht binnen

door
Roald
Leestijd 1 min.

Nu het stilaan winter wordt, krijgen we steeds minder en minder zonlicht, maar dankzij deze revolutionaire paddestoel krijg je toch je dagelijkse hoeveelheid vitamine D. De Active Health champignons van M & S zorgen ervoor dat je 100% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine D binnenkrijgt zonder dat je zonlicht ziet.

De champignons worden geteeld in County Monaghan in Ierland en worden natuurlijk verrijkt met vitamine D door blootstelling aan licht. Normaal worden champignons gekweekt in donkere magazijnen omdat zij geen zonlicht nodig hebben om te groeien. M&S vond echter dat de paddestoelen vitamine D produceren als ze aan een kleine hoeveelheid zonlicht worden blootgesteld.

De belangrijkste bron van vitamine D voor de mens is zonlicht. Het komt ook voor in vette vis en eieren en is nodig voor sterke botten en tanden. Maar liefst 70% van de Britten kampt met een tekort aan vitamine D.

Claire Hughes, voedingsdeskundige bij M & S zei dat het vijf jaar duurde om de paddestoelen te produceren, maar het was de tijd meer dan waard. Ze bieden namelijk 100% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine D voor volwassenen en ze zijn een heerlijke manier om je diner gezonder te maken."