Sterspeler Ghana verdacht van een rituele moord

Asamoah Gyan, de kapitein van de nationale voetbalploeg van Ghana, wordt ervan verdacht de Ghanese rapper Castro en zijn vriendin, Janet Bandu, ritueel te hebben vermoord. Gyan deed de geruchten af als absurde indianenverhalen tijdens de persconferentie van gisterenavond.

Gyan, die met Ghana deelnam aan het WK in Brazilië, ging na het WK op vakantie met Castro en zijn vrienden. De twee vrienden keerden echter niet terug. Er werd eerst aangenomen dat de twee waren verdronken in de ocean maar deze week werd Gyan opeens beschuldigd van een rituele moord.

De lichamen van Castro en zijn vriendin werden niet teruggevonden en de geruchten over een rituele moord werden sterker. Dat Baffour, de broer van Gyan, deze maand beschuldigd werd van een aanval op een journalist die vragen kwam stellen, hielp niet mee.

De speculatie zorgde ervoor dat de 28-jarige steraanvaller van Al-Ain in de Verenigde Arabische Emiraten, een persconferentie moest houden om de zaak te ontzenuwen.

Kissi Agyabeng, de advocaat van Gyan, zei dat de familie van zijn cliënt verbijsterd was en zich niet wilde moeien met het politieonderzoek. In de verklaring die Gyan voorlas stond dat de geruchten louter in het leven waren geroepen omdat zulke zaken goed verkopen in Ghana. Bovendien variëren de geruchten van een moord of ontvoering tot een rituele offering die zijn carrière geestelijk zou verbeteren.

Gyan deelde later de verklaring op Twitter en gaf nog een woordje uitleg over zijn lange zwijgen. “We hebben gezwegen over de beschuldigingen omdat ze louter een gerucht zijn in de media. We waren stil, niet omdat we iets te verbergen hebben, maar omdat we niet de behoefte hadden om uitleg te geven over wat er in Ada is gebeurd. We hebben gezwegen omdat we ons niet willen bemoeien met het politieonderzoek.”