4Chan trolls maken Afrikanen bang voor westerse Ebola-artsen

De internettrolls van 4Chan hebben zich gericht op West-Afrika en het dodelijke Ebola-virus. De gebruikers van de website proberen door een meme Afrikanen af te schrikken van westerse artsen. De 4Chan-gemeenschap heeft Ebola-Chan daarvoor in het leven geroepen. Ebola-Chan is een meisje in de stijl van de Japanse anime met lang haar dat eindigt in staartjes die het handelsmerk van het virus voorstellen.

De gebruikers behandelen Ebola-Chan als een soort god en zenden posts waarin ze hun dankbaarheid tonen voor het virus en hun liefde beschrijven voor de godin. Daarnaast schrijven ze racistische commentaren over de sterfgevallen in Afrika en gebruiken ze denigrerende termen als “chimpansees” en “niggers” om de lokale bevolking te beschrijven.

De meme reisde al snel buiten de grenzen van de 4Chan-gemeenschap. De trolls begonnen foto’s op de website Nairaland te plaatsen. Dat is een website die gevestigd is in Nigeria. Ze plaatsten er ook verhalen over een sekte die het Ebola-virus verafgoodt.

Volgens de berichten, willen de nep-sekteleden heel Afrika dood. “De sekte is aanwezig in Afrika en ze aanbidden de Ebola-demon die ze Ebola-Chan noemen. Ze gebruiken magische rituelen om de ziekte te verspreiden en mensen te doden.”

Een andere gebruiker schreef dat de sekte leden heeft in de WHO en andere organisaties en dat het dus een slecht idee is om een westerse arts te vertrouwen. De Afrikanen blijven er dus beter weg, want de witte artsen willen hen infecteren met Ebola.

Ondertussen hebben moderators op het forum de trolls een halt toe geroepen. Ze proberen nu alle posts over Ebola-Chan te verwijderen en de zieke “humor” van het internet te bannen.

ebolachan_elite_daily5

ebolachan_elite_daily4

ebolachan_elite_daily3