Manchester City-supporters sluiten zich aan bij klacht tegen financiële fair play

Manchester City-supporters sluiten zich aan bij klacht tegen financiële fair play

De Manchester City FC Supporters Club heeft beslist zich aan te sluiten bij de klacht die Jean-Louis Dupont met zijn collega Martin Hissel bij de Europese Commissie en de rechtbank van eerste aanleg in Brussel neerlegde tegen de regels van de financiële fair play. Dat maakten Jean-Louis Dupont en de supportersclub vandaag bekend.

Dupont en Hissel verdedigen de belangen van een groep supporters uit België, Frankrijk en Engeland. Zij legden klacht neer bij de Europese Commissie omdat de ‘financial fair play’ (FFP) volgens hen indruist tegen enkele fundamentele vrijheden in de Europese Unie, waaronder het vrijemarktprincipe. De voetbalclubs moeten immers een evenwichtige begroting kunnen voorleggen. Bovendien zou volgens Dupont de financiële fair play zorgen voor een “oligoleague”, waarin de huidige ‘grote’ clubs van hun status verzekerd blijven en de ‘kleine’ clubs veroordeeld zijn tot een rol in de achtergrond. Ook vreest hij dat op termijn de kosten voor de supporters zullen toenemen, omdat de clubeigenaars minder mogen investeren.

De supporters van Manchester City, de club van aanvoerder Vincent Kompany, sluiten zich hierbij aan en vinden dat hun club door de regelgeving benadeeld wordt. ‘City’ is immers een van de nieuwe rijke clubs in Europa die na de invoering van de FFP heel wat minder bewegingsvrijheid geniet. Volgens de City-supporters zorgt de financiële fair play er enkel voor dat de elite van Europese traditieclubs beschermd wordt. “Het is voor een investeerder bijna onmogelijk geworden om een ‘slapende reus’ over te nemen en hem om te toveren in het volgende Manchester City of PSG”, klinkt het in de persmededeling.

 

bron: Belga