Mohammed populairste babynaam in Israël

Zondag gaf de Population, Immigration and Border Authority  van Israël een lijst uit met de meest voorkomende babynamen in het Joodse jaar 5774. Yosef en Tamar gingen naar huis met de titels voor meest populaire namen voor jongens en meisjes.

Er bleek echter een vrij grote fout in de lijst te zitten, want er waren alleen Hebreeuwse namen opgenomen. De Arabische namen waren dus vergeten. Dat kan natuurlijk iedereen overkomen. Toen de fout werd rechtgezet bleek dat niet Yosef maar Mohammed de populairste babynaam is.

Volgens gegevens van het Central Bureau of Statistics wonen er 8.180.000 mensen in Israël waarvan er ongeveer 1.680.000 Arabieren zijn en 6.1 miljoen zijn joods. De autoriteiten hadden dus ongeveer 21% van de bevolking over het hoofd gezien, wat voor scheve resultaten zorgde.

“De gepubliceerde statistieken waar de statistieken die gevraagd waren in de afgelopen jaren door iedereen die ons contacteerde en om die redden is de lijst met de meest populaire Hebreeuwse namen uitgegeven. In tegenstelling tot wat de krant Haaretz suggereert, gaat het niet om een complot waarbij we opzettelijk informative verbergen,” verklaarde Sabine Hadad, woordvoerder van het PIBA.