Beauty 2.0: Wondermiddeltjes uit het hightech lab

Beauty is hoe langer hoe meer een kwestie van wetenschap. Zo zijn de nieuwste producten vaak gebaseerd op ingenieuze ontdekkingen die Moeder Natuur te slim af zijn. Een greep uit dit hightech aanbod.

Herstellende cellen

1

De onderzoekers van Guerlain zijn erin geslaagd om een zuiver concentraat te ontwikkelen dat is verrijkt met koninginnengelei, de beste honing die er is. De dagcrème op basis van deze gelei bevordert de celmigratie naar de beschadigde zones in je huid. Daardoor ontstaat er celmobiliteit die voor zelfherstel van de weefsels zorgt, wat je huid een lift geeft, waardoor ze er steviger en jonger uitziet.

Injectie zonder naald

2

Vergeet platische chirurgie. Met het innovatieve serum-in-blur Re-Plasty Pro Filler van Helena Rubinstein krijg je het optische vul- en volume-effect van een injectie met hyaluronzuur. Tekenen van veroudering rond de ogen en lipcontouren beïnvloeden de expressie van het gezicht behoorlijk. En om de jeudigheid terug in het gelaat te krijgen, werkte de prima donna van cosmeticaland samen met de prestigieuze schoonheidskliniek LaClinic-Montreux. Injecteer een reëel anti-agingeffect… zonder naald.

Planten in de strijd

3

Deze lijn van Clarins bestaat uit een serum, een oogcrème en een gezichtscrème met plantenextracten waarvan de liftende werking bewezen is. Zo bevat het serum witte paardenkastanje en blauw duifkruid die overtollig vocht afvoeren en je gezicht zijn contouren teruggeven. In de crème-mousse zit dan weer ginko biloba, dat zwellingen door stress of slaapgebrek tegengaat. Een ingrediënt dat ook in de oogcrème zit en je oogleden lift, terwijl zeelelie de kringen onder je ogen vermindert.

Forever Young

6

De producten van de Forever Youth Liberator-lijn van Yves Saint Laurent zijn gebaseerd op de glycobiologie. Die bestudeert glycanen: moleculen die zorgen voor de communicatie tussen cellen. Met het ouder worden heb je steeds minder glycanen en zo krijg je een verslapte en doffe huid. Yves Saint Laurent heeft daarom GlycanActif ontwikkeld: een complex dat de werking van glycanen imiteert, waardoor je huid als vanouds gaat stralen. Het gamma bestaat uit een reiniger, lotion, serum, twee dagcrèmes en een nachtcrème.

Wég stress

7

Als je huid beschadigd is, bijvoorbeeld door te weinig hydratatie of te veel zon, dan zendt ze stress-signalen uit. Dit serum van Clinique bevat een mix van vitamines en antioxidanten die hun werk doen op de plekken waar die signalen worden afgegeven. Het bevat komkommerextract, waardoor de vochtbalans van je huid optimaal blijft, en collageen-boostende peptiden voor een soepelere, elastische huid.