Dit horloge kost 1.1 miljoen euro

Horloges hoeven niet van diamant te zijn of te dateren uit de 17de eeuw om miljoenen euro’s waard te zijn. Hoewel het merk nog geen 20 jaar oud is, staat het horlogemerk Roger Dubuis bekend om zijn vakmanschap en prijzen die stijgen tot cijfers met zeven nullen.

De nieuwste horloge van Roger Dubuis is de 2013 Excalibur Quatuor en het kost 2400 uren om te bouwen en is het resultaat van 7 jaar onderzoek. De kostprijs is met 1.1 miljoen euro dan ook evenredig met de moeite die er in het horloge gestoken wordt.

Wtahc

Een van de redenen waarom de Excalibur Quatuor zo duur is zijn esthetische schoonheid. Het mechanisme telt de tijd ook veel nauwkeuriger dan dat van andere horloges en dat vakmanschap kost natuurlijk geld.

roger-dubuis-silicon-excalibur-quatuor-watch

Het geluid van het horloge is ook uniek, want in plaats van het klassieke tikken van het horloge en het klinkt meer verwant aan het gonzen van een machine. Het horloge zelf is gemaakt van 590 afzonderlijke delen en heeft een batterijreserve van 40 uur die zo high-tech is dat het bedrijf een patent heeft aangevraagd. 

Watcj

Silicium werd voor de hele horloge gebruikt omdat het licht van gewicht is en erg duurzaam. Het is ook vier keer harder dan staal, maar toch weegt het veel minder.

En als kers op de taart is de Excalibur Quatuor erg zeldzaam. Er zijn immers maar 3 van die horloges in de wereld.