Je moet geen miljonair zijn om dit eiland te kopen

Waarom zou je een gewoon huis kopen als je voor dezelfde prijs ook dit kleine Ierse eiland kunt kopen? Het eiland kost een paar honderdduizend euro, maar dat is evenveel als de meeste huizen in het Verenigd Koninkrijk kosten.

Als je echt op zoek bent naar een nieuwe woning, dan raden we aan dat je overtollige luxe overslaat en kiest voor de aankoop van Inishdooey. Het eiland ligt vlakbij de noordelijke kust van Ierland en maakt deel uit van de Donegal Archipel. De locatie is wellicht niet de meest praktische, maar de vraagprijs compenseert dat wel. Het eiland kost namelijk tussen de 175.000 euro en 177.000 euro.

o-VPI-572

Volgens The Daily Mail kost Inishdooey ongeveer 75.000 euro minder dan de gemiddelde woning in het Verenigd Koninkrijk. Dat is best verbazingwekkend aangezien het eiland 94 hectare groot is.

Er zijn wel een paar kleine problemen. Je kunt er niet echt geraken tenzij het mooi weer is en je hebt een boot of helikopter nodig om er te geraken.

o-VPI-571

De huidige eigenaar van het eiland, Mark McClafferty, schat dat het ergens rond de 250.000 euro zal kosten om iets op het eiland te bouwen, want het kost veel moeite om het materiaal er te krijgen.

o-VPI-570