Nieuw naaktfotoschandaal maakt nieuwe Hollywoodslachtoffers

Net als het stof weer was gaan liggen, slaan de hackers opnieuw toe. Het evenement waarbij naaktfoto’s van Hollywoodsterren verspreid worden op het internet staat bekend als The Fappening en krijgt nu een tweede deel. Kim Kardashian, Vanessa Hudgens, Avril Lavigne, Leelee Sobieski en Lake Bell zijn een paar van de nieuwe beroemdheden die in volle glorie op het internet te bewonderen zijn. Gisterenavond werden er opnieuw naaktfoto’s via 4Chan op Reddit en Twitter gepost van de Hollywoodsterren.

Drie weken geleden ontplofte het internet door het naaktfotoschandaal waarbij Kate Upton, Kirsten Dunst en Jennifer Lawrence betrokken waren. De hackers hadden al aangekondigd dat ze nog beelden online zouden plaatsen en hebben blijkbaar woord gehouden.

Kim Kardashian weigerde alvast alle commentaar en de woordvoerders van Hudgens, Lavigne en Bell wilden ook geen onmiddellijke reactie kwijt. Of de foto’s van de sterren authentiek zijn of niet, is niet geweten. Ook de handelswijze van de hackers is nog steeds onbekend.

Tim Cook, CEO van Apple, beweert dat de hackers de foto’s niet dankzij een bug in iCloud hebben kunnen bemachtigen. “Na meer dan 40 uren onderzoek, hebben we ontdekt dat de hackers een zeer gerichte aanval op gebruikersnamen, wachtwoorden en beveiligingsvragen hebben uitgevoerd. In geen geval is dat het gevolg van een fout in de systemen van Apple zoals iCloud of Zoek mijn iPhone.”