Mexico wil Miley Cyrus beboeten voor twerken met Mexicaanse vlag

Miley Cyrus kwam de laatste tijd louter positief in het nieuws en de wereld dacht dat ze het licht had gezien. Maar de 21-jarige zangeres kon het toch niet laten om een volledige natie te schofferen met haar achterwerk.

Het gebeurde tijdens een show van Miley voor de viering van de dag waarop Mexico onafhankelijk werd. Miley had net haar beroemde twerk-act gedaan en geloof het of niet, maar dat kontschudden is redelijk intensief. Het achterwerk van Miley was dan ook bezweet en de zangeres vond er niets beters op dan aan een danseres uit haar team te vragen om haar achterwerk af te drogen met een Mexicaanse vlag.

MEXICO-US-MUSIC-MILEY CYRUS

En dat ligt blijkbaar erg gevoelig in Mexico want een Mexicaanse wetgever vraagt nu aan de federale regering om Cyrus te beboeten voor het misbruiken van de Mexicaanse vlag. Miley en haar team kunnen dus binnenkort een boete verwachten van 1.000 euro of in de gevangenis belanden voor 36 uur.

De Mexicaanse autoriteiten waren eerder al gevoelig voor tekenen van gebrek aan respect voor nationale symbolen. In 2008 werd zangeres Paulina Rubio beboet omdat ze naakt had geposeerd louter gewikkeld in een vlag van het land.