Bestel nu vliegtuigmaaltijden wanneer je wil

Het eten geserveerd op een vliegtuigreis in tweede klasse, heeft een slechte reputatie. Een deel van de smakeloosheid kan wel worden toegeschreven aan de desensibilisatie van de smaakpapillen op 9 km hoogte. Terug op de grond, blijkt het eten wel genietbaar te zijn. Het Duitse Air Food One is een abonnementsdienst waardoor iedereen gerechten van luchtvaartmaatschappijen een keer per week aan huis geleverd kunnen krijgen.

De dienst wordt aangeboden door de online kruidenier allyouneed.com en biedt klanten twee keuzeopties aan, klassiek of vegetarisch net als op een echte vlucht. De dienst werkt samen met LSG Sky Chefs, die het eten van luchtvaartmaatschappij Lufthansa voorziet.

De maaltijden worden elke woensdagavond geleverd en zijn geschikt om in te vriezen. Het idee achter de dienst is dat professionals met een druk leven toch gezond zouden kunnen eten dankzij het abonnement, terwijl ze anders iets zouden bestellen bij een afhaalrestaurant.

Daarnaast is de dienst handig voor de LSG Sky Chefs want het zorgt ervoor dat er geen maaltijden over blijven, het verkleint de afvalberg en het is gratis reclame voor de kwaliteit van het eten.

Momenteel is de dienst alleen beschikbaar in Duitsland. Elke maaltijd kost ongeveer 10 euro en kan weken op voorhand worden besteld als de gebruiker dat wil.