Mirallas en Lukaku delen pak slaag uit aan De Bruyne en Malanda, Mertens trefzeker

Europa League - Mirallas en Lukaku delen pak slaag uit aan De Bruyne en Malanda, Mertens trefzeker

Everton, met een scorende Kevin Mirallas, heeft donderdagavond op de openingsspeeldag van de groepsfase van de Europa League voetbal Wolfsburg een 4-1 nederlaag aangesmeerd in een Belgisch getint duel. In Napoli-Sparta Praag was Dries Mertens matchwinnaar. Maar liefst vier Belgen startten aan Everton-Wolfsburg: Kevin Mirallas en Romelu Lukaku aan Engelse kant, Kevin De Bruyne en Junior Malanda aan Duitse zijde. Bij Wolfsburg betaalde Malanda de prijs voor een 2-0 achterstand aan de rust, hij moest na de pauze op de bank plaatsnemen. Veel hielp het niet, want via Leighton Baines en Mirallas ging het nog naar 4-1. Lukaku werd 20 minuten voor affluiten vervangen.

Bij Napoli kreeg Dries Mertens thuis tegen Sparta Praag nog eens een basisplaats en hij bedankte meteen met twee treffers. De vroege 0-1 van de Tsjechen werd mede dankzij Mertens omgezet naar een 3-1 zege. Vooral zijn tweede goal was van knappe makelij.

Divock Origi startte diep in de spits bij het Franse Lille OSC, dat thuis het Russische Krasnodar opzij moest zetten. Een vroeg Russisch doelpunt werd pas in minuut 63 ongedaan gemaakt door de Fransen, die genoegen moesten nemen met een 1-1 gelijkspel.

Bij het Griekse PAOK Saloniki was Maarten Martens geen basisplaats gegund in de thuiswedstrijd tegen het Wit-Russische Dinamo Minsk. De Grieken hadden onze landgenoot niet nodig om Minsk te verpletteren met 6-1.

 

bron: Belga