Lokeren delft het onderspit bij Legia Warschau

Bekerwinnaar Sporting Lokeren heeft donderdagavond op de eerste speeldag van de poulefase van de Europa League (groep L) met 1-0 verloren bij het Poolse Legia Warschau. Na zo’n acht minuten spelen kwamen de Polen voor het eerst dreigen. Michael Zyro klopte Alexander Scholz op snelheid, en plaatste zijn schuiver maar net naast het doel van Barry Copa. Lokeren was meteen gewaarschuwd, zag ook hoofdcoach Peter Maes, die geschorst in de tribune zat na zijn woede-uitbarsting in de voorronde tegen Hull City.

Het antwoord van Lokeren kwam er in minuut 24. Killian Overmeire zette Hans Vanaken met een subtiel balletje alleen voor het Legia-doel, maar de lange spelverdeler mikte pal op doelman Dusan Kuciak. Op het halfuur bracht alweer Zyro Lokeren in verlegenheid met een schotje vanop de rand van de zestien. Copa moest redding brengen.

Na de rust kon Legia dan toch een gaatje vinden in de Lokerse defensie. Michal Kucharczyk bediende Miroslav Radovic, die simpel kon binnentikken: 1-0. De Polen bleven nadien dreigen, en Lokeren kon allesbehalve overtuigen. Het gevolg was dat Zyro tien minuten voor tijd op een haar na de 2-0 miste. Ook in de resterende minuten konden de Oost-Vlamingen geen vuist maken, het bleef 1-0.

In dezelfde groep H ging het Turkse Trabzonspor met 1-2 winnen bij het Oekraïense Metalist. De winnende treffer van Papadopoulos viel pas in de toegevoegde tijd. Op de tweede speeldag ontvangt Lokeren Metalist. De top twee stoot door naar de zestiende finales.

 

bron: Belga