Guy Luzon (Standard): “Moeten op hetzelfde elan doorgaan”

Europa League - Guy Luzon (Standard):

Standard-coach Guy Luzon haalde opgelucht adem na de 2-0 zege van de Rouches van donderdag in de Europa League tegen het Kroatische Rijeka. De Israëliër beseft wel dat euforie nu uit den boze is op Sclessin. Standard knoopte na enkele pijnlijke nederlagen, waaronder de 3-5 pandoering van vorig weekend tegen Oostende, weer aan met de zege en dat deed deugd. “In onze positie moeten we de rug rechten. Het spektakel was er niet, maar na zo’n lange periode vol twijfels kunnen we niet plots gaan schitteren”, klonk het na de partij. “In vergelijking met de wedstrijd tegen Oostende zag ik toch veel beterschap. Vanavond werd het 2-0, maar we hadden nog andere kansen kunnen afmaken. Nu moeten we op hetzelfde elan doorgaan. Het is makkelijker werken wanneer je wint dan wanneer je verliespartijen opstapelt”.

De coach van de Rouches gaf wel ootmoedig toe dat alles verre van perfect was. “Wanneer je zo veel nieuwe spelers moet inpassen, kost dat sowieso tijd. Beetje bij beetje boeken we vooruitgang. We zijn blij met onze zege tegen Rijeka, maar gaan niet euforisch doen. Ik ben vooral blij dat het verdedigend goed stond. Voor het eerst dit seizoen stond elke speler ook op zijn favoriete positie”, meldde de Israeliër.

Zijn Kroatische collega Matjaz Kek was kort in zijn analyse. “We waren te naïef. Bovendien hebben meerdere spelers me teleurgesteld, omdat ze niet het volle pond gegeven hebben.”

bron: Belga