Club Brugge en Torino houden mekaar op zoutloos 0-0 gelijkspel

Club Brugge en Torino houden mekaar op zoutloos 0-0 gelijkspel

Club Brugge heeft in zijn eerste groepswedstrijd (groep B) in de Europa League voetbal 0-0 gelijkgespeeld tegen Torino. Club was in het eigen Jan Breydelstadion iets beter dan de Italianen, maar moest tevreden zijn met een punt. Blauw-Zwart startte met een onuitgegeven elftal, met onder meer Bolingoli en ‘Gato’ Silva in de basis. In een vrij gesloten eerste helft waren kansen schaars, al was Club wel het dichtst bij een treffer. Rode Duivel Jean-François Gillet, de doelman van Torino, ranselde de kopbal van Oscar Duarte echter vakkundig uit zijn kooi.

Na de pauze ging Club iets nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. De partij werd feller, maar echte kansen bleven uit. Gillet moest wel goed plat op een kopbal van de ingevallen Storm.

In de andere wedstrijd in groep B haalde het Deense FC Kopenhagen het met 2-0 van het Finse HJK Helsinki. Op speeldag twee, op donderdag 2 oktober, moet Club naar Finland en ontvangt Torino Kopenhagen. De top twee van de groep overwintert Europees en plaatst zich voor de zestiende finales.
bron: Belga