Rock-‘n-roll in uw trein vandaag

De Week van de Mobiliteit is intussen al enkele dagen ver, maar bereikt vandaag haar absolute hoogtepunt. Tijdens het Car Free Festival blijft de auto in de garage en krijgt het openbaar vervoer de allure van een festivalweide.

Gabriel Rios, Admiral Freebee, The Sore Losers, Flip Kowlier (foto), Channel Zero, Intergalactic Lovers en School Is Cool. Het zijn slechts enkele van de spectaculaire namen die vandaag live muziek brengen voor fietsers, trein-, tram- en busreizigers. Met de steun van de Vlaamse overheid organiseert radiozender Studio Brussel het Car Free Festival.

Aanleiding is de Week van de Mobiliteit, een jaarlijkse campagne van het Netwerk Duurzame Mobiliteit, die onder meer een bewust autogebruik wil promoten. Van 16 tot en met 22 september spitsen de mobiliteitsorganisaties zich vooral toe op de voordelen van een autoluwe of autovrije inrichting van straten, dorpspleinen, schoolomgevingen, stedelijke centra, winkelstraten en woonbuurten.

Die campagne krijgt vandaag dus een rock ‘n roll-tintje. Bekende Belgische artiesten zorgen voor live muziek in stations, bushaltes, fietsparkings én springen met hun instrumenten op treinen, trams én bussen. Studio Brussel volgt het event de hele dag, en zendt zelfs live uit vanuit het station van Antwerpen-Centraal en dat van Gent-Sint-Pieters. Een overzicht van welke groepen waar en wanneer optreden, staat op de website van het event.

www.carfreefestival.be