Anderlecht grijpt net naast stuntzege bij Galatasaray

Anderlecht is prima begonnen aan de nieuwe campagne in de Champions League. Op het veld van het Turkse Galatasaray speelde paars-wit 1-1 gelijk. Yilmaz wiste pas in de toegevoegde tijd de openingstreffer van Praet uit. In de andere wedstrijd van de openingsspeeldag in groep D klopte Borussia Dortmund Arsenal met 2-0 na treffers van Immobile en Aubameyang.

Op 1 oktober staat de tweede speeldag op het programma. Anderlecht ontvangt dan Dortmund terwijl Galatasaray op bezoek gaat bij Arsenal.

Anderlecht startte in de niet volgelopen Türk Telekom Arena vrank en vrij. Het balbezit was overwegend voor de Brusselaars, maar echte kansen vielen er aanvankelijk niet te noteren. Ook aan de overzijde bleef de 20-jarige Davy Roef, de vervanger van de geschorste Proto, quasi werkloos.

Halfweg de eerste periode moest Besnik Hasi zijn pionnen herschikken toen Nuytinck naar de kant moest. Suarez kwam hem vervangen. De Argentijn lag meteen na zijn invalbeurt aan de basis van de eerste grote kans. Conté trapte echter voorlangs. Nog voor het halfuur mochten ook Mitrovic en Deschacht aanleggen, maar Muslera stond pal.

Galatasaray dreigde voor de pauze een keer. Aanvoerder Selçuk Inan trapte een vrijschop net naast.

Zeven minuten na de koffie kreeg Anderlecht waar het op basis van de eerste helft recht op had. Dennis Praet haalde van buiten de zestien verschroeiend uit met rechts en liet Muslera kansloos (0-1). Twee minuten later kreeg Mitrovic dé kans op de 0-2 maar hij schoot van dichtbij naast.

Meteen daarna moest Roef voor het eerst in actie komen op een schot van Pandev.

Galatasaray ging nu verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Een goed georganiseerd Anderlecht leek stand te houden, tot de toegevoegde tijd. Daarin bezorgde Yilmaz zijn ploeg alsnog een punt na een knappe ren van Bruma.

bron: Belga