Dankzij deze tool kan je het nieuwe album van U2 verwijderen

Dat U2 zijn nieuwe album gratis beschikbaar stelde op iTunes was leuk voor U2 fans, maar dat iedereen die ooit iTunes gebruikte, het album zonder weten op zijn mobiele telefoon gedownload krijgt, is niet zo leuk. Apple heeft de boodschap echter begrepen en brengt nu een tool uit die Songs of Innocence van je mobiele telefoon verwijderd.

“Sommige klanten hebben gevraagd of er een mogelijkheid is om Songs of Innocence uit hun bibliotheek te verwijderen nadat het zonder hun toestemming automatisch werd gedownload tijdens een update van iTunes. Dus hebben we  itunes.com/soi-remove gemaakt waarmee je zonder extra hulp heel gemakkelijk het album kan verwijderen,” verklaardde woordvoerder Adam Howorth aan de BBC.

Het album kan nu dus met één druk op de knop verwijderd worden. Gebruikers die het album verwijderen, maar daar na 13 oktober op willen terugkomen, zullen de 11 nummers wel moeten aankopen.

“Het is een beetje pijnlijk voor Apple dat haar klanten een cadeau wilde geven, maar blijkbaar waren ze vergeten dat niet iedereen een fan is van U2,” legt Ian Maude van Enders Analysis uit.

Bono, zanger van U2, erkende dat niet iedereen de gift zou waarderen. “Maar daar staat dan tegenover dat er mensen die ons niet kennen, kennis maken met onze muziek. En voor mensen die echt geen interesse hebben, bekijk het dan op deze manier: Het bloed, zweet en tranen van enkele Ierse jongens zit in uw ongewenste mail. Dat lijkt ons niet zo’n ramp,” schreef hij op de website van de band.